

Celebrating the Heart of Theosophy (1875 - 2025)

ITC 2025: Program + Time

UTC	Friday - 8-8-2025 - Celebrating the Heart of Theosophia - Continuing H.P.Blavatsky's Impulse	Saturday - 9-8-2025 - Tracing the Mahatmic Current Before H.P. Blavatsky	Sunday - 10-8-2025 - H.P Blavatsky – The Messenger and the Message: ISIS Unveiled, Religion and Philosophy	Monday - 11-8-2025 - H.P Blavatsky – The Messenger and the Message: The SECRET DOCTRINE, Science and the Future	Tuesday - 12-8-2025 - The Future of Theosophy and Humanity
15:30 - 16:00	Social time	Social time	Social time	Social time	Social time
16:00 - 16:15	Opening Moderator	Opening Moderator	Opening Moderator	Opening Moderator	Opening Moderator
16:15 - 16:45	Opening ITC 2025 - The Future of Theosophy and Humanity - By President Herman C. Vermeulen	Lecture - The Wisdom- Religion before HPB - By Elton Hall			Lecture - Pointers Toward an Aquarian Civilization - By James Tepfer
16:15 - 17:00			Lecture - H.P. Blavatsky: the Mystery. Her Place and Function in the Lodge of Wisdom and Compassion - By Johanna Vermeulen	Lecture - The Secret Doctrine as an Esoteric Text - By Pablo Sender	
16:45 - 16:50	5 min break	5 min break			5 min break
16:50 - 17:20	Lecture - The Voice of the Silence - the Path of Compassion - By Eva Moberg	Lecture - Pythagorean Sacred Geometry and Theosophia - By Kirk Gradin			Lecture - Reviewing the Masters' Vision and Program - By Herman C. Vermeulen
17:00 - 17:05			5 min break	5 min break	
17:05 - 17:50			Lecture - ISIS Unveiled: The Blockbuster Book that Ignited a Movement - By Wes Amerman	Lecture - Music of the Spheres - By Vikash Khanna	
17:20 - 17:25	5 min break	5 min break			5 min break
17:25 - 17:55	Q&A - Panel Speakers	Q&A - Panel Speakers			Q&A - Panel Speakers

1/3

17:50 - 17:55			5 min break	5 min break	
17:55 - 18:25	Break	Break	Q&A - Panel Speakers	Q&A - Panel Speakers	Break
18:25 - 18:30	Opening Moderator	Opening Moderator			Opening moderator
18:25 - 18:55			Break	Break	
18:30 - 19:00		Lecture - Traces of Compassion in the Egyptian Book of the Dead - By Joop Smits			
18:30 - 19:35	Workshop				Workshop - Theme Future
18:55 - 19:00			Opening moderator	Opening moderator	
19:00 - 19:05		5 min break			
19:00 - 19:30			Lecture - From Worship and Belief to Religion and Self- Responsibility - By Barend Voorham	Lecture - Theosophical Science - By Henk Bezemer	
19:05 - 19:35		Lecture - Platonic Theosophy - By Erwin Bomas			
19:30 - 19:35			5 min break	5 min break	
19:35 - 19:40	5 min break	5 min break			5 min break
19:35 - 20:05			Lecture - Theosophical Philosophy: Wisdom of Love - By Anja de Jong	Lecture - Spiritual Evolution in the Aquarian Age - By John Powers	
19:40 - 20:10	Plenary - Reviewing the workshop	Q&A - Panel Speakers			Plenary: reviewing the workshop
20:05 - 20:10			5 min break	5 min break	
20:10 - 20:25	End of the day: Collecting pearls	End of the day - Collecting the Pearls			End of the day - Collecting the Pearls
20:10 - 20:40			Q&A - Panel Speakers	Q&A - Panel Speakers	
20:25 - 20:40					Closure by the President

20:25 - 21:00	Closing and social time	Closing and social time			
20:40 - 20:55			End of the day - Collecting the Pearls	End of the day - Collecting the Pearls	
20:40 - 21:00					Closing and social time
20:55 - 21:15			Closing and social time	Closing and social time	

3/3